FARDAL

 LEIF ARNE FARDAL foto: Anine Gutubakken Byles

Fardal bakeri//konditori er en liten familiebedrift på Snarøya/Fornebu som ble etablert i 2014 av Leif Arne Fardal. Etter mange år som konsulent og produktutvikler i baker- og konditorbransjen med industrielt fokus, etablerte han et konditori hjemme i kjelleren med produksjon av kaker, cupcakes og franske makroner. Deretter ble lokalene til en tidligere sushi restaurant gjort om til bakeri&pizzeria, før et helt nytt lokale sto klart i Rolfsbukta på Fornebu sommeren 2016. Vi legger vekt på surdeigsbakst, skolding og gamle bakeprosesser og legger vår sjel i å lage alt selv med ekte og rene råvarer, der kjemi begrenser seg til bakepulver og litt konditorfarge. Alle våre produkter er under konstant utvikling da vi hele tiden tester ut nye metoder og ingredienser.
Kakebunner blir til ved å piske eggedosis og skjære mel forsiktig inn. Forskjellen på en slik bunn og en industriell bunn
er enorm - som forskjell på kunstig- og natursvamp. I våre brød blir alle grove korn og frø bløtlagt i kaldt vann over
natten eller skåldet. Vi har også vår egen surdeigskultur som ble startet med mel og vann og har fungert utmerket siden
2015. Flere av våre brødtyper er basert på denne surdeigen og tar ca 2 døgn å lage.
Vi ønsker å være det lille lokale bakeriet/konditoriet som produserer og leverer kortreiste varer med høy kvalitet. Velkommen!